Forskning på våra djur med cushing syndrom

Del 1:3

Nu fortsätter min studie om hästar med cushing syndrom!
20% av alla hästar över 15 år har cushing syndrom. Vad är då cushing och varför får våra hästar detta? Kan man göra något för att hjälpa dom?

2005 började jag med bioresonans och åkte både upp och ner i vårt avlånga land och gjorde tester, utredningar och analyser med mitt Life system. Ibland har jag stött på flera tester som indikerar problem i hypofysen, binjurar och sköldkörteln. På den tiden hade jag inte den kunskaps bank jag besitter i dag o jag förstod inte att dessa hästar var belastade av det vi kallar cushing.

Problemet kan uppstå med div symtom som inflammationer, fång känning, "svullna" ögonlock, lockig päls, svårare att tappa vinter päls, problem med brunsten eller ston som svårare blir dräktiga. Nedstämdhet, trötthet, dålig ryggmuskulatur. Dålig syn kan uppstå då tumör kan växa och trycka ihop synnervskorsningen. Salt och vätskebalans, kladdig päls. Infektions känslighet mm

När jag har behandlat hästar med fång och hormonella problem, har både jag och hästägarna upptäckt hur glada och pigga hästarna blivit. Inte minst har fång helt uteblivit, utan flera fång hästar har repat sig så snabbt, att vi bara efter två behandlingar sett resultat.

Jag har sett hur cushing hästar fått tillbaka gnistan igen, därför genomför jag just nu en studie med blodprov "innan och efter" behandlingar med bl.a bioresonans och div näringsterapi och preparat.

Cushing är en förändring i hypofysen (PPID) Hypofysen ligger i en liten grop i skallbasen under hjärnan. Hypofysen påverkar inte bara sköldkörteln utan även binjurar, äggstockarna och testiklar. Men hypofysen fungerar också som "kroppens general" eller dirigent. Den styr över alla andra körtlar. Den är vår "kapten på skutan".

Cushing är en cellförändring i hypofysen som påverka hormonet ACTH (andrenokortikotropt) som i sin tur ökar kortisolnivåerna i binjurarna. Vid för mkt kortisol minskar ACTH, och vid för lite kortisol ökar ACTH nivåerna.

Vi människor kan också få cushing syndrom. Jag har sett flera patienter med dessa problem som kommer till mig för olika hormonella bekymmer. Dom klagar ofta på nedstämdhet, depressioner, minnessvårigheter, acne, ökad hårtillväxt. Pga de ständigt höga glukosnivåerna i blodet utsöndras insulin oftare och i högre halt. Vilket leder till insulinresistens och diabetes mellitus typ 2. Huden kan upplevas skör och kan vara svårläkt. Många upplever viktuppgång och en del patienter har den "klassiska knölen" som indikerar cushing, på nackens nedre del.I min utbildning till näringsterapeut fick jag höra en lärare som berättade om denna knöl och kallade den "kortisol knölen".

En del får hudbristningar "striare" och jag vet kvinnor som mått så dåligt av detta att de fått söka hjälp och använt laser för att våga sig ut på badstranden. Muskelförtvining och muskelsvaghet på armar och ben kan också uppstå, och en del får i stället mer fettansamling på buken, som är lika för häst. Många hästar kan tappa sina ryggmuskler och upplevas "bukiga".

När kroppen har för lite av kortisol hormon har vi svårt att vakna på morgonen, och när vi har för mkt av kortisol i blodbanan har vi svårt att somna på kvällen. Vi kan känna av hjärtrus, snabbt puls. Vi känner oss mer uppskruvade på olika vis. Men kortisol har också en del i att reglera vårt blodtryck, omvandlandet av kolhydrater och protein.

När hästar diagnostiseras med cushing mäter man bl.a kortisol nivåerna i blodet,
samt ACTH hormonen och TSH halten. En människas friska TSH skall ligga på 2.5 då har vi en fungerande sköldkörtel. Allt under eller över visar på att något inte är i balans.

Varför får hästar då cushing? Alla hästar jag gjort analys på som både är diagnostiserade med problemet eller där vi misstänker, har alla gemensamma nämnare.
Nämligen gifter av olika slag (som i sin tur påverkar organen och hela vårt hormonsystem negativt)

Många hästar dricker i dag väldigt dåligt vatten! Och nej vi har tyvärr inte bra vatten i Sverige som vi tror & inbillar oss.
I S-holms vattnet har man uppmätt att invånare får i sig 1/2 p-piller om dagen då vattenverken inte klarar av att rensa ut alla medicin rester vårt urin avger.

Vårt vatten är också försurat vilket innebär att våra kroppar blir sura, som i sin tur gör att våra celler svårare tar upp näring, syre och vatten. Här börjar det bli bekymmer för kroppen! Läs gärna "Vattnets dolda budskap" av Masaru Emoto.
(Personligen skulle jag kunna skriva en hel avhandling om vårt "döda vatten" i våra kranar)

Gifter, slagg och tungmetaller i våra jordar och vatten. Gamla rör i stall som släpper koppar beläggningar . Pesticider (besprutningsmedel) av olika slag och vacciner vi ger våra hästar direkt in i blodbanan. Listan är lång på vad våra hästar blir belastade av.

I nästa inlägg del 1:2 ( som utkommer i augusti ) skall jag berätta mer om hur vi kan hjälpa våra hästar med cushing syndrom genom bioresonans, avgiftning, örter och andra ting som kan hjälpa kroppen till egen balans!

Väl mött! Veronica!